Да „изстреляш” себе си


539747_640631289301346_1202465839_nИма филми, след края на които единственото нещо, което ни се върти в главата е, че, напълно ненужно и абсолютно безвъзвратно, сме изгубили около два часа от живота си. Има обаче и такива, които дълго време не оставят мислите ни на мира и чиито култови диалози помним много след финалните надписи.
Историята на филма е вдъхновена от живота на Крис Гарднър, Неговото истинско пътуване от бездомен баща до борсов агент милионер вдъхновява сюжета на филма „Преследване на щастието“ („Pursuit of Happiness“) с Уил Смит от 2006 г.
Цитат на Гарднър към сина му: “Ако имаш мечта, я пази много добре. Когато хората не могат да направят нещо, те обичат да повтарят на другите как то е невъзможно.”
Ето няколко истински съвета от Крис Гарднър, борбата за оцеляване може да е различна за всеки, но той твърди, че отговорът да „изстреляш” себе си винаги е един и същ. Ето какво казва:

1. Никой няма да свърши вашата работа, само вие можете да го направите. Забравете какво мислят или казват другите хора. Занимавайте се с това, което ви прави щастлив/а. Страхуваме се да действаме, заради мисълта, че на околните може да не им хареса. Трябва да натиснете бутона „старт“.

2. Започнете с това, което обичате, но останете приземени. „Може би най-трудният въпрос, който ме питат, е: „Как да избера между страстта и практичността?”, разказва той. „Не мога да отговоря. Аз трябваше да правя и двете. Бях запален да преследвам кариера във финансовите услуги. Но същевременно бях запален и да храня детето си”.

3. Винаги имайте план. Ако започвате бизнес, надеждата сама по себе си не е достатъчна. Имате нужда от план, който е ясен, стегнат, неустоим и последователен. Отгоре на всичко, трябва да бъдете отдадени на това, с което сте решили да се занимавате.

4. Заложете на силните си страни. Вашите умения, талант и гледна точка могат да преминават през преходи, така че да попаднете в други типове работа и индустрии.

5. Помнете кое е истински важно. Хората работят дълго, за да получат нещата, които искат или за които са мечтали. Време е да се фокусираме върху нещата, които наистина имат значение – семейството и приятелите.

6. Всеки прогрес е прогрес. Когато се движите напред, се броят и бебешките стъпки, казва още Гарднър.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s