С мартенско настроение и детско нетърпение :))


Като всички на 1 март, се поздравихме за Честита Баба Марта. Изпратихме и получихме пожелания за здраве, късмет, любов, успехи и все такива хубави неща.На 5-ти пък присъствахме на представянето на новата книга на Боян Бенев – ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ  . Боян, е роден в България, но израснал и получил образование в Англия. Неговата визия за България след две поколения, е почти революционна предвид възгледите и нагласите на хората на този етап. Както пише, Боян: „Две поколения са наистина дълъг период от време. Трябва да разберем обаче, че е лесно да интерпретираме грешно възможностите за промяна, постижими в такъв период. Лесно е да се създаде впечатление за промяна – да се сложи нова боя на стара къща. Далеч по-трудно е да се построи нова къща. Още по-трудно става, когато се разчита голяма и разнородна група от хора да осъзнае тази промяна.
Вярвам, че всеки носи в себе си една визия. Може да е за това как бихме желали да
живеем или за това как да подобрим страните, в които живеем, или може би за това как
да се борим за околната среда. Водени от тази визия, правим първи стъпки към реализирането й. Често още при тези първи стъпки забелязваме как пътеката, по която сме поели, се отклонява от реалността. Светът има изпитани начини да пропука дори най-безупречните планове.
Единствената ни надежда да просъществуваме е ден след ден да правим предположения и опростявания, върху които да градим плановете си. Така обаче е невъзможно да обхванем безкрайната мрежа от взаимосвързани елементи, които се преплитат, за да oформят света ни. Това води до едно сравнително лениво виждане за човешкото съществуване: намираме си някое кьоше и правим каквото можем, за да преживеем.“ Горещо препоръчваме, книгата.

 Част от корицата на книгата  [Жанет 45]

Част от корицата на книгата
[Жанет 45]

 Green Future - ученическа учебна компания

Ментори на Green Future – ученическа учебна компания

11. Март
Тръгна ни по вода, на път към Велинград. Там ни чакаха ученически учебни компании: Green Future, Young Recicles – СОУ „Васил Левски“, ученическа учебна компания  B.O.S.S. –  СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, тяхната учителка  Людмила Рижук – обявена за „Учител на Европа“ по програма на неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт“, и директорите на две училища.

Проведохме с трите учебни компании срещи, с които дадохме нашите препоръки и насоки като ментори.

Young recyclers - ученическа учебна компания

ментори на Young recyclers , град Велинград

Удивихме се от подкрепата, която директорите оказват на своите ученици и желанието, с което Людмила работи. От там нататък всичко е в ръцете на ученическите компании и техните екипи. Отново на път и обратно в София. Такъв беше 11 март.
Кратка пауза за подготовка. По покана на нашият приятел, партньор и колега Стефан Георгиев, Кики замина на Боровец. Там двамата проведоха тридневно обучение от 15 до 17 март на млади политически лидери, организирано и осъществено с подкрепата на  Фондация Фридрих Еберт.
На 16 Димитър присъства на L&D Innovation Expo организирано от Емил Минев и Калина Симидчийска. Интересен и интензивен форум, на който се разгледаха добри практики и инструменти за работа. Не на последно място имахме възможност да се видим с повече колеги на едно място и да споделим за работата си.
Март едва преполови. Надяваме се да продължим в същият дух…с ентусиазъм, работа и нови проекти.

Поздрави,
Кики

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s