В живота не може и вълкът да е сит и агнето цяло


… или как да превърнеш избора си в ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!

582430_10151360588188544_856134757_n

Всеки път, когато трябва да вземете решение помнете, че всяка възможност има предимства и недостатъци. Изборът на възможност означава да  приемете силните и слабите и страни и да се откажете от предимствата на и недостатъците на другите. За целта може да разчитате на някоя от следните стратегии:

Следвайте правилото за един ден: Когато трябва да вземете решение, максималното време, което можете да отделите за него трябва да бъде не повече от 24 часа, защото ако трае повече от 24 часа, от това страда производителността ви.
Използвайте метафори: Поставяйки проблемите си в метафоричен контекст, можете да намерите нови гледни точки и да видите нови възможности  в тях.

Не забравяйте, кои са приоритети ви: Само тогава ще сте напълно убедени в правотата на взетите от вас решения и чрез тях ще можете да осъществите целите си. Процесът на вземане на решение ще бъде по-лесен, когато имате ясна основна идея за това, какви са целите ви.

Изберете си възможност и се придържайте неотлъчно към нея: Вложете 100%  усилия в постигане на резултатите, към които се стремите. Както се казва, сграбчете избраната възможност и я превърнете в правилния избор.

Не си давайте втори шанс за преосмисляне: Ако мислите върху опциите, които не сте избрали , тогава не влагате целия си потенциал, за да мислите върху избора, който сте направили. Правете всичко, което е по силите ви, за да превърнете взетото решение в правилното решение.

Проблемът за повечето хора е, че те продължават да претеглят възможностите и да избират алтернативи, докато стане твърде късно. Също така, голям е броят и на хората, които отлагат вземането на решения, защото се страхуват да не направят погрешния избор. В крайна сметка трябва да осъзнаем, че успехът на всяко решение не зависи от избора на „правилната опция“, той зависи от способността ни да превърнем своя избор, в правилния избор. В живота не може и вълкът да е сит и агнето цяло …

А ти, лесно ли вземаш решения?

вземане на решение

 

Поздрави,

Кирилка

Обучавайте се с нас

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s