10 златни правила


10 съвета за блестящи мениджърски способности…
1. Не се спъвайте в детайлите, a преследвайте големите цели! Оставете на заден план детайлните дискусии, дори тези за слабостта на работата. По-малко внимание на симптомите, повече борба за визията- това с пълна сила е валидно за всеки екип.
2. Имайте смелостта да скъсате със старите структури! Шеф, който започва работа на ново място, трябва да се възползва от ситуацията и да има куража за промени. Ако вие сте човекът, който трябва да взима решения във фирмата, имайте смелостта да направите радикални промени. Имайте своя визия и я осъществете с къртовска работа…
3. Вярвайте в служителите си с всичките им слабости! Хората ( екипът), с който работите или ще работите са един от решаващите фактори за успех. Заложете на развитието им, имайте им доверие, много мениджъри гонят бърз успех и пренебрегват човешкият капитал, но ако вие дадете приоритет на развитието на екипа си и тогава вие ще имате най-добри шансове за успех.
4. Духът на екипност е всичко. Няма място за примадони! Екипът е решаващ за добри постижения, за да не застрашаваме духа на екипност, трябва да се противодейства на поведението на звезди и привилегиите.
5. Стимулирайте силните страни!Стремежът към система, която действа без грешки, е нереалистичен. Вместо да гледате само към слабостите, по-добре се концентрирайте върху силните страни.
6.Бъдете смели и възможно най-независими от мнението на другите! Не се поддавайте на внушения отвън, дори и да рискувате да загубите симпатии с политиката си по отношение на управлението на екипа ви. Толкова много вътрешна независимост е рядкост, при по-голяма част от мениджърите, често те коригират стратегиите си, само и само да не загубят симпатии.
7.Работете над излъчването си! Със способността си да въодушевявате, с честността и откритостта и с чара си, ще повдигнете самочувствието на целия си екип. Мениджърите трябва да запомнят: 50% от от икономиката е психология, доброто излъчване може да помести планини.
8.Съмнявайте се и в най-добрите! Да се съмняваш в звездите, не е популярно, но от друга страна прекалената сигурност успива. Който иска да постигне най-добрия резултат, трябва постоянно да поставя хората си на изпитания.
9. Признайте си слабостите и използвайте външни ресурси там, където не сте най-добрият!
10. Борете се докрай! Не отпускайте юздите, това е важно за успеха.

One thought on “10 златни правила

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s